Další úspěšný rok s programem IB

Share this article

Další úspěšný rok studentů ECP ve zkouškách IB

S potěšením oznamujeme letošní další vynikající výsledky našich studentů v mezinárodních  zkouškách IB (International Baccalaureate). Celkem zkoušky v květnu skládalo 75 maturantů ECP a průměrný počet získaných bodů byl 34 z možných 45 bodů, zatímco celosvětový průměr byl 30 bodů. Je velmi působivé, že 30 % maturantů ECP (23 studentů) získalo 38 a více bodů. Hranice 38 bodů je obvykle minimálním vstupním požadavkem pro přijetí na prestižní univerzity po celém světě. Dále stojí za zmínku, že celkem 16 % našich studentů (tj. 12) dosáhlo 40 a více bodů.

Maximální počet bodů

Obzvláště jedna studentka má obrovský důvod k radosti. Lily Huong Mac patří k naprosto výjimečným studentům, kteří získali téměř nedosažitelný maximální výsledek v programu IB – 45 bodů. Tento vzácný výsledek celosvětově obdrží jen zhruba 1 % všech kandidátů.

Při předávání ocenění na našem slavnostním maturitním večeru v Betlémské kapli, Lily získala nejen ocenění za své výkony v biologii a psychologie, ale také vyhlášenou Cena předsedu správní rady za nejlepší akademické výsledky. V citacích k těmto oceněním byla Lily chválena za to, že „ztělesňuje podstatu renesančního studenta, který vyniká v různých oborech od vědy až po umění a prokazuje vzácnou kombinaci talentu a píle“. Byla popsána jako studentka „s pronikavým a analytickým porozuměním pro lidského chování“. Je proto velmi příhodné, že se rozhodla studovat psychologické a behaviorální vědy na univerzitě London School of Economics.

Přijetí na univerzity

Lily začne studovat na LSE a ostatní čerství absolventi ECP vstoupí do akademického roku na mnoha dalších vyhlášených univerzitách. Poputují do Velké Británii, Nizozemí a dalších evropských zemí i do USA a Kanady. 17 maturantů bylo přijato na univerzity ze skupiny Russell group ve Velké Británii, jako například LSE, UCL a University of Edinburgh. Šest dalších studentů bude navštěvovat vynikající instituce v Severní Americe, jako je UBC (University of British Columbia). Nizozemí je nadále populární destinací, kde si 25 letošních maturantů vybralo širokou škálu oborů na různých místech Nizozemska, například na institucích, jako jsou UvA, University of Groningen a University of Leiden. Dalších 12 studentů bude navštěvovat univerzity v Německu, Dánsku, Itálii, Španělsku a Rakousku. Nutno dodat, že 13 letošních absolventů zůstane v České republice a bude se věnovat oborům, jako jsou medicína a právo na Univerzitě Karlově a dalších institucích.

Maturantům ECP roku 2024 srdečně blahopřejeme k dosaženým výsledkům a přejeme jim mnoho úspěchů v dalším studiu a kariéře.

ECP IB results