Share this article

David Brookes

zástupce ředitele pro výchovu a péči

David se narodil a vyrůstal v Cheltenhamu v hrabství Gloucestershire a do své role zástupce ředitele (pastorační a vyšší škola) na The English College v Praze přináší bohaté mezinárodní zkušenosti. Získal titul BSc v oboru geografie na University of Wales, Aberystwyth, následovaný PGCE z University of Gloucestershire. David později dokončil svou NPQSL (National Professional Qualification for Senior Leadership) na Edge Hill University.

Před nástupem do ECP žil David v Římě, Itálii, Whistleru, Kanadě a Velké Británii, kde zastával různé učitelské a vedoucí role. V poslední době byl asistentem ředitele se zodpovědností za nižší školu na Britské mezinárodní škole St George v Římě. Učil také na školách po celé Velké Británii, kde zastával různé role, jako je vedoucí fakulty, vedoucí oddělení geografie a koordinátor nadaných a talentovaných studentů, a to vše při podpoře hluboké lásky ke vzdělávání a rozvoji studentů. 

David je hluboce odhodlán rozvíjet silné školní komunity, posilovat hlasy studentů a podporovat učení mimo třídu. Věří v proaktivní přístup k pastorační péči, který zajišťuje, aby každý student cítil podporu jak akademicky, tak osobně.

Ve volném čase David rád cestuje a těší se na poznávání České republiky. Je vášnivým dobrodruhem, je vášnivým potápěčem a certifikovaným Divemasterem a také vášnivým lyžařem, který strávil lyžařskou sezónu v kanadském Whistleru. Má také rád pěší turistiku a příležitost zapojit se do přírody, čímž do svého vedení v ECP vnáší svého dobrodružného ducha.

Davidovo různorodé zázemí a osobní zájmy obohacují jeho přístup ke vzdělávání a pomáhají studentům i zaměstnancům prosperovat v podpůrném a dynamickém školním prostředí.